Çağrı merkezlerinin oluşturulmasındaki temel amaçlardan birisi müşteriye ve şirkete değer kazandırmaktır. 1960’lı yıllarda istek ve şikayetleri iletmek amacıyla ortaya çıkmış bir yapıdır. Şirketlerin marka değerlerini arttıran unsurlardan bir tanesi çağrı merkezlerinde müşterilerine sundukları hizmetin iyi olma derecesidir.
Müşteri memnuniyetini ön planda tutan şirketler, bu bağlamda çağrı merkezlerini etkili iletişim konusunda uzman kişilerden kurarak marka değerlerini arttırmayı ve müşterilerin o şirkete olan bağımlılıklarını sağlamlaştırmayı hedeflerler.
Çağrı merkezlerinde müşterilerin her türlü talep, istek ve şikayetlerini dinleyen personele müşteri temsilcisi denir. Müşteri temsilcileri, müşteriyi tanımalı, müşterinin beklentilerini anlamalı, müşteriyi hissetmeli ve müşteriye güven verecek bir şekilde konuşabilmelidir. Müşterilerin şirkete olan bağımlılıklarının bir ölçüsü, çağrı merkezlerinde karşılaştıkları muamelenin özelliğine bağlıdır.
Birçok müşteri çağrı merkezlerindeki müşteri temsilcilerinin tavırları yüzünden o şirkete olan bağımlılıklarını kaybederek o şirketten soğumuşlardır. Bu durum anketler aracılığı ile araştırılarak tespit edilmiştir. Tam tersi durumda ise müşterilerin şirkete olan bağımlılığı aratacak, müşteri ürün satın alma eğiliminde olacaktır. Bu sayede firmanın marka değeri yani itibarı artış gösterecektir.
Çağrı merkezlerinin tanımı ve sundukları hizmetler her geçen gün gelişmektedir. Bunun nedeni gelişen teknoloji sayesinde müşteriler ile şirketler arasındaki köprü görevi yapan çağrı merkezlerinin de gelişim göstermesidir. Artık sadece müşteri şikayetlerinin değil görüşlerinin de dinlendiği çağrı merkezleri bir zamanlar sadece şikayetler için oluşturulan merkezlerdi. Bugün ise gelinen nokta herkes tarafından kabul edilir bir durumdadır.
Çağrı merkezleri hakkında çözümler sunan, yenilikçi ve başarılı ender adreslerden biri olan bluecom.com.tr adresini ziyaret ederek çağrı merkezleri hakkında daha ayrıntılı bilgi ve hizmetler bulabilirsiniz.
Yorumlar