Deniz otobüsü kaçıran teröristin annesi Sıtiye Güzel, oğlunun cenazesinin örgüt gösterisine dönüştürülmesini istemediğini belirterek BDPliler katılmasın dedi.
OĞLUM KENDİNİ YAKTIKartepe deniz otobüsünü vücuduna sardığı A-4 patlayıcı ile kaçırdıktan sonra müthiş bir operasyonla öldürülen PKKlı Mensur Güzelin annesi Sıtiye Güzelin Kürtçe ağıtları yürekleri yaktı. Oğlunun cenazesini alıp, tören düzenlemek isteyen BDPye sert çıkan acılı anne, BDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncelin taziyesini de kabul etmedi. Oğlum kendini yaktı diyen anne, cenaze teşhisine zorlukla girebildi. Aile cenazenin birkaç gün daha bekletilmesini isteyen BDPlilerin isteklerini de reddetti.
BDPLİLERE TEPKİ GÖSTERDİAilesi, PKKlı Mensur Güzelin cenazesini dün Adli Tıp Kurumundan alarak memleketi Diyarbakıra götürdü. Sabah saatlerinde ailesi ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda BDPlinin geldiği Adli Tıp Kurumunda kadınlar Kürtçe ağıtlar yaktı. Anne Sıtiye Güzel, kendisine yaklaşan BDPlilere tepki göstererek, cenazede örgütün bayrağını istemediğini, cenaze töreninin gösteriye dönüşmesini izin vermeyeceklerini söyledi. BDPlilere tepki gösteren anne uzun süre Adli Tıp Kurumu önündeki kafede bekledi. Önceleri sakin görünen anne, daha sonra Kürtçe Oğlum kendini yaktın diye Kürtçe ağıtlar yaktı. Oğlunun deniz otobüsünü kaçırdığını, isminin ve fotoğrafının televizyonda yayınlanmasıyla öğrenen annenin büyük şok yaşadığı belirtildi. Haberi alır almaz Diyarbakırdan yola çıkan anne, Kürtçe yaktığı ağıtlarda, Nasıl bunu yaptın? Bu nasıl cesaret? dedi.
HALK OLSUN AMA BDPYİ İSTEMİYORUMOğlunun cenazesini biran önce alıp memlekete götürmek isteyen anneyi BDPliler cenazenin bir süre daha bekletilmesi konusunda ikna etmeye çalıştı. Başvuru yapılmamasını isteyen BDPlilerin uzun süreli uğraşlarına karşın Güzelin yakınları Annesi nasıl istiyorsa öyle olsun diyerek teklifi reddetti. Cenaze töreninin BDP, PKK törenine dönüşmemesi isteğini dile getiren anneyi sakinleştirmeye çalışan BDPliler, Sadece halk olacak dedi. Bunun üzerine acılı anne Halk olsun ama BDPyi istemiyorum dedi. Anne Güzel, teşhis için beklerken BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel taziyeye geldi. Tuncele mesafeli davranan anne, başını öne eğerek bekledi. Tuncel, Güzelin amca kızıyla konuşarak teselli etmeye çalıştı. (Star)
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!