28 Haziran 2012 Perşembe

    Davutoğlu İsraile isyan etti: Artık yeter

    Davutoğlu, Artık yeter. İsrailliler artık ne istediklerine bir karar vermeli dedi.

    11 Şubat 2012 Cumartesi 02:39
    Bu haber 309 kez okundu
    En Güncel Tosya Haberleri tosyahaberleri.com
    Davutoğlu İsraile isyan etti: Artık yeter

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,İsrail-Filistin meselesine ilişkin, Artık yeter. İsrail-Filistin meselesinin uzamasının bedelini, Türkiye de dahil olmak üzere bölgemiz halkı ödüyor. İsrailliler artık ne istediklerine bir karar vermeli dedi.

    Davutoğlu, Washingtondaki düşünce kuruluşu Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezinde (CSIS) konuşma yaptı.

    YENİ BİR ORTADOĞU ORTAYA ÇIKACAK

    Burada İsrail-Filistin barış sürecine yönelik soru üzerine Davutoğlu, Ortadoğudaki hiçbir konunun Filistin ve Kudüse atıf yapılamadan anlaşılayamacağını söyledi.

    Davutoğlu, Arap ayaklanmalarıyla bölgede Yeni bir Ortadoğunun ortaya çıktığını belirterek, tüm bunların çekirdeğinde Filistin sorununun bulunduğunu, dolayısıyla bu yeni dönemde sorunun çözümü için yeni bir girişim, yeni bir yaklaşım olması gerektiğini vurguladı.

    Mısır ile Filistinli gruplar arasında uzlaşı sağlamak için son 5-6 aydır sıkı çalışma gösterdiklerini hatırlatan Davutoğlu, Hamas ile El Fetih arasındaki anlaşmayı anımsatarak, şimdi bu konuda olumlu gelişmeler olduğunu hatırlattı.

    Filistinde tek yönetimin olmaması halinde, taraflardan biri barış anlaşmasına varsa bile bunu uygulamanın zorluğuna dikkati çeken Davutoğlu, Bu (Hamas ile El Fetih arasındaki) ulusal uzlaşı sonucunu desteklemeliyiz, böyle bir uzlaşı olmadan anlamlı bir barış süreci olamaz. Bunun kritik noktası iki taraf da barışçıl direnişi kabul etti. Bu, Hamasın artık barışçıl politik yöntemleri benimsediğinin bir işareti, aynı zamanda da (Filistin Devlet Başkanı) Mahmut Abbas, eğer bir ülke halkı yıllardır işgal altındaysa, direnmenin onların hakkı olduğunu ama bunu barışçıl şekilde yapmaları gerektiğini anladı. Bu, Filistinliler için iyi bir haber dedi.

    Artık yeter

    Davutoğlu, ancak İsrailin bugüne kadar ne bölgeye ne ABDye ne de uluslararası topluma bu konuda olumlu mesajlar verdiğine, yeni yerleşim yerleri inşasına devam ettiğine ve Filistin konusundaki provokatif açıklamalarını sürdürdüğüne dikkati çekerek, şunları kaydetti:

    İki devletli çözüm, İsraildeki hükümetin tüm üyeleri tarafından açıkça savunulmuyor. Artık karar verme zamanı. Filistinin geleceği ne olacak? Kimse artık mevcut statükonun devamını bekleyemez. Filistinliler kendi devletlerini hak ediyor. Çok açık konuşmak istiyorum Suriyekonusunda Rusyanın vetosu yanlıştı, Filistinin tanınması konusunda da ABDnin vetosu yanlıştı.

    Bugün nereye giderseniz gidin tüm insanlık Filistin devletinin tanınmasının arkasında. Bazı dogmatik kişiler hariç herkes Suriye halkının taleplerinin yanında. Türkiye olarak Filistinin devlet olarak tanınmasını destekleyeceğiz. Eğer hatta mümkünse yarın, bugün mümkünse bu saatte... Çünkü bu millet kendi devletlerini kurmayı hak ediyor. Eğer bunun için bir müzakere gerekiyorsa, İsrail, yerleşim konusu gibi herhangi bir peşin hüküm sergilemeden masaya gelmeli. Artık yeter.

    İsrail-Filistin meselesinin uzamasının bedelini, Türkiye de dahil olmak üzere bölgemiz halkı ödüyor. İsrailliler artık ne istediklerine bir karar vermeli. Yani Filistinlilerin demografik haklarından korkuyorlar ve bir devlet mi istiyorlar veya 1967 sınırlarına dayanan, Doğu Kudüsün Filistinin başkenti olduğu bir iki devletli çözüm mü istiyorlar. Eğer iki devletli çözüm istiyorlarsa, o zaman, Filistin bölgelerine yeni yerleşim yerleri inşa etmek yerine masaya gelmeliler. Eğer bir devlet olmasın diyorlarsa da bunu açıkça söylesinler. Böylece kimin barış istediğini, kimin istemediğini biliriz.

    Bu yeni bölgesel atmosferin yeni bir umut yarattığını belirten Davutoğlu, Umarım herkes bu tarihin akışının yeni mantığını anlayacak ve iki devletli çözüm için buna göre davranacaktır dedi.

    tosyahaberleri.com
    En Güncel Tosya Haberleri tosyahaberleri.com

    Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

    • Ad Soyad:

    • Yorum:

    •  

      @name x

    • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

    İLGİLİ HABERLER

    • Uzmanhaberler.com Son dakika haberleri

      Uzmanhaberler.com Son dakika haberleri

    • Hep Yayında Olan Radyo

      Hep Yayında Olan Radyo

    • Airsoft Oynayana Ne dersiniz ?

      Airsoft Oynayana Ne dersiniz ?

    • Notebook Tamiri

      Notebook Tamiri

    • İkinci El Eşya Alanlar

      İkinci El Eşya Alanlar

    • Online Film izleme platformu

      Online Film izleme platformu

    • Günlük Burç Yorumları Artık Bu Adreste

      Günlük Burç Yorumları Artık Bu Adreste

    • İstanbul Çiçekleri

      İstanbul Çiçekleri

    GAZETE MANŞETLERİ

    tosyahaberleri.com

    HAVA DURUMU

    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    ANKET Sonuçlar Tümü

    ?Sizce Hangi Yayın Organı Daha Etkin ?

    NAMAZ VAKİTLERİ

    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    KİM KİMDİR? Tümü

    • Reisülkuttap Tosyalı Ebubekir Ratıp Efendi (RATİP)
    • Tosya'lı Derviş AHMED

    KARİKATÜR

    SENDE YAZ

    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    ARŞİV