Tosya'da Korkutan Kaza: Dorse Yola Düştü Tosya'da Korkutan Kaza: Dorse Yola Düştü

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Kuraklığa Karşı Yer Altı Barajları

Son yıllarda kuraklığın etkisini artırmasıyla birlikte, Tarım ve Orman Bakanlığı kuraklığa çözüm olarak yer altı barajları inşa etmeye başladı. Tosya ilçemizde de bu kapsamda çeşitli yer altı barajları inşaatı devam ediyor.

Dağçayı yakadibi mevkiinde yapımı hızla süren yer altı barajı, hem içme suyu hem de sulama suyu açısından önemli katkılar sağlayacak. Topraklarımızın verimliliğini artırmak ve halkımızın su sorunlarını çözmek için devletimiz tüm imkanlarını seferber ediyor. Türkiye'nin yarı kurak coğrafyasında su rezervlerine katkı sağlamak amacıyla yapılan bu barajlar, yer altı suyu akımına karşı geçirimsiz bir perde oluşturarak suyun korunmasını amaçlıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, stratejik önemi giderek artan suyun her damlasını değerlendirmek için Yer Altı Suyu Suni Besleme ve Yer Altı Barajları Eylem Planı çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor. Daha birçok bölgede tespit edilen alanlarda yer altı barajlarının yapımı devam edecek. Bu projeler sayesinde, kuraklıkla mücadelede önemli adımlar atılıyor ve suyun etkin kullanımı sağlanıyor.

Editör: Sedat AĞACIKOĞLU