Şehidimiz Afrika'da Susuz Kalan İnsanların Çaresi Oldu

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un vasiyeti, Gana'da açılan su kuyusu ile gerçekleştirildi.
Şehit olmadan üç gün önce çektiği videoda, "Eğer şehit olursam bir Afrika ülkesine su kuyusu açtırmanızı rica ediyorum." şeklinde vasiyette bulunan Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz’un isteği, hayırseverlerin desteğiyle hayata geçirildi. Afrika'da açılan Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz Su Kuyusu, binlerce kişiye temiz su sağlamaya başladı.
Kuyunun açılışında şehit Mehmet Ali Horoz için gıyabi cenaze namazı kılındı, ardından okunan hatimler şehitlerin ruhuna hediye edildi. Şehidimizin vasiyeti medyaya düştükten hemen sonra, Tosya Keskin Çelik şirketinin sahibi hayırsever İsmail Keskin, 23 Haziran'da şu tweeti attı: "Şehidimiz Mehmet Ali Horoz kardeşimin son isteği olan Afrika’da su kuyusu açma vasiyetini yerine getireceğim. Tüm süreci de video ile paylaşacağım. Ülke Gana. Başlangıç verildi. Nur içinde yat şehidim."
26 Temmuz'da Keskin, şahsi Twitter adresinde şu mesajı yayımlayarak video ve resimlerini paylaştı: "Şehidimiz Mehmet Ali Horoz adına Gana’da yapılan su kuyusu ve yanındaki çeşme hamdolsun tamamlandı. Açılışı yapıldı. Son isteği yerine geldi. Şükür Allah'a. Allah kabul etsin."

Tosya'da Yangın Faciası: 16 Yaşındaki Alperen Hayatını Kaybetti! Tosya'da Yangın Faciası: 16 Yaşındaki Alperen Hayatını Kaybetti!

Screenshot 1-1
Bizler de kendi adımıza, gönlü zengin İsmail Keskin abimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. İsmail abi, uzun zamandır Türk dünyasından Türkiye'ye eğitim almaya gelen birçok öğrenciye her türlü desteği sağlıyor. Benim aracılığımla Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelen öğrencilerin sadece eğitim sorunlarında değil, hastalıklarında ve zor günlerinde de yanlarında oldu. Böyle insanları baş tacı yapmak hepimizin borcudur. Allah sayılarını arttırsın.

Editör: Sedat AĞACIKOĞLU