Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl yaz tatili süresince camilerde ve Kur'an kurslarında açılan Yaz Kur'an Kursları, bu yıl 1 Temmuz 2024 tarihinde eğitime başlayacak. Milyonlarca öğrenciye hitap eden bu kurslar, gençler için büyük bir fırsat sunuyor. 

Adliye Önü Trafik Kazası! Adliye Önü Trafik Kazası!


Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esaslarına göre, kurslar şu şekilde eğitim verecek:


GÜNDÜZLÜ EĞİTİM

"Başkanlığımız tarafından her yıl yaz tatili süresince camilerde ve Kur’an kurslarında açılan Yaz Kur’an Kursları bu yıl 1 Temmuz 2024 tarihinde eğitime başlayacaktır. Gündüzlü olarak 7 haftalık tek dönem halinde uygulanacak eğitim, 1 Temmuz-16 Ağustos 2024 tarihleri arasında olacaktır. Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgilerin öğretildiği kurslarımız, yaz tatilinde çocuklar ve gençler için büyük bir fırsat eğitimi sunmaktadır. Bu kurslarımıza kayıtlar 10 Haziran-8 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılabilecektir."

KAYIT TARİHLERİ

Yaz Kur'an Kursları, çocuklar ve gençler için hem dini bilgilerini artırma hem de sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle dolu dolu bir yaz geçirme fırsatı sunuyor. Kayıt tarihleri ve kurs detayları ile ilgili bilgiler şöyle: Gündüzlü eğitim için kayıtlar 10 Haziran-8 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınacak. Yatılı eğitim için ise birinci dönem kayıtları 27 Mayıs-8 Temmuz 2024, ikinci dönem kayıtları ise 22 Temmuz-5 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak. Nevşehirli aileler, çocuklarını bu kurslara kaydettirerek, onların dini ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunabilirler.

Editör: MUSTAFA AĞACIKOĞLU