Kurban Bayramında kala dinen uygunluk konusunda da kafalarda birçok soru işaretleri oluştu.

Özellikle bu konular hakkında Diyanet İşleri Başkanlığının 190 Alo Fetva hattını da arayanların sayısı arttı. Tosya'da vatandaşların en çok merak etiği sorular arasında

“Kurban kestikten sonra şükür namazı ne zamana kadar kılınır?, Kurbanda şükür namazı kılmak zorunlu mu?” sorusu oldu.

Silahla Tehdit, Hırsızlık ve Uyuşturucu Suçluları Tosya’da Yakalandı! Silahla Tehdit, Hırsızlık ve Uyuşturucu Suçluları Tosya’da Yakalandı!

Bununla ilgili Diyanet bilgilendirme servislerinden aldığımız bilgide; “Kurban kesiminden sonra şükür namazı, kurban bayramının dört günü boyunca kılınabilir. Kurban kesimi gerçekleştirildikten sonra, kurbanın etinden ve derisinden payını alarak şükür namazını kılmak müstehaptır. Şükür namazı, farz namazlar gibi değil, müstehap bir namazdır ve zorunlu değildir. Ancak bu namazı kılmak sevaptır ve Allah'a şükranını ifade etmek için yapılır.
Şükür namazı, iki rekatlık bir namazdır. Birinci rekatta Fatiha ve bir kere İhlas suresi, ikinci rekatta ise Fatiha ve yine bir kere İhlas suresi okunur. Namaz bitiminde yapılan dualarla Allah'a şükür ve hamd edilir. Şükür namazı, kurban kesimiyle ilgili bir ibadet olduğundan, kurban bayramının dört günü içerisinde kılınması daha faziletli kabul edilir. Ancak bu dört gün içinde kılınmazsa da daha sonraki günlerde de kılınabilir.” denildi.

Editör: Sedat AĞACIKOĞLU