İzmir Depremi sonrası Tosya Belediyesi Depreme karşı projelendirme Planı Hazırladı

İzmir Depremi sonrası Tosya Belediyesi Depreme karşı projelendirme Planı Hazırladı
banner278

buraya tıklayınız

Haber: Sedat Ağacıkoğlu

İzmir Seferihisar açıklarında AFAD verilerine göre 6.6 büyüklüğünde 15 saniye süren deprem meydan geldi. Depremde 17 bina yıkıldı. Depremin ardından AFAD (4 Kasım itibarıyla) 114 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam 1035 kişinin yaralandığını açıkladı.

İzmir depremi sonrası Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil  yaptığı açıklamada ''İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri birlikte önümüzdeki süreçte özellikle yeni yapılan binaların teknik açıdan kontrolü, depreme karşı dayanıklılık, güçlendirilecek ve dayanıksız binaların tespiti noktasında eylem planı oluşturarak olası deprem durumunda hasar alınmaması için projelendirme çalışmaları başlatıldı''dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2020, 20:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
topçu binbaşı fuat
topçu binbaşı fuat - 8 ay Önce

tam 500 adet atıl vaziyette harabe olmuş ahşap evler var.kaç defa yazdım.belediye başkanlığı ve kaymakamlık bir şey yapmadı.Kazım ŞAHİN olsaydı şimdiye bu projeler çoktan bitmişti.Kazım Şahin sağ olsun bu konularla bayağı ilgilenmişti.olası bir depremde yerle bir olunca bakar belediye başkanımız...

MEHMET ALİ
MEHMET ALİ - 8 ay Önce

tosya fay hattında.daha neyin hesabını konuşuyorsunuz efendiler...

neriman
neriman - 8 ay Önce

belediye başkanımız,asfalt çalışmalarıyla birebir ilgileniyor,park ve bahçelerle de ilgileniyor.parkta bahçede,asfaltta yatarız.ne gerek vardı şimdi bu işlere....

mahmut
mahmut - 8 ay Önce

memlekette her yan çürük bina.hadi sağlamlaştır bakalım,nasıl sağlamlaştırıyon.

Yüksek Mühendis
Yüksek Mühendis - 8 ay Önce

Deprem öldürmez, binalar öldürür, bunu artık bilinç düzeyi yüksek halkımız biliyor. Kuzey Anadolu Fayı üzerinde birinci derece deprem bölgesinde bulunan ilçede son on yılda ruhsat izni bahçeli nizam 3 kat olan mahalleye emsal uygulamalar gerekçesiyle ifraz yapılmış arsalar tekrar tevhid yapılarak zemin artı 6 kat inşaat yapı ruhsatını kimler verdi. Tabi ki belediye verdi. Çok adil olan hukuk daha önce 3 kat yapılan evlerin önünün arkasının yanının kapanmasını sağladı. Kimler kazanç sağladı, tabiki yap satçı müteahhitler çok para kazandı menfaat grupları paydaşlar nemalandı. Bu yüksek katlı binaları iyi kontrol edin. 1990 lı yıllardan itibaren ana caddeler üzerinde zemin artı 6 kat olarak yapılan binlara kimler ruhsat verdi. Tabiki belediye yetkilileri. Daha sonra zemin artı dört kata kim indirdi. O eski binaları da iyi denetleyin, kontrol edin, 1985 li yıllardan bu güne kadar yapılan tutarsızlıkları anlamak mümkün değil. Yoksa ilçe halkı olarak bilmediğimiz, göremediğimiz aklımızın ermediği! bir şeyler mi var? Eğer varsa Hataları telafi etmek lazım gelir. Aman suçsuzlar, masumlar, mazlumlar, bebekler, çocuklar, anneler, günahsızlar ölmesin. Çok radikal tedbirler alınmalı.

Ufuk Umut
Ufuk Umut - 8 ay Önce

Aşırı istek ve arzuları olan cılgısız, gözü doymayan açgözlü, ihtiraslı, yol yordam bilmez, kanun nizam tanımaz, hak hıkuk bilmez, yüksek kazançlar peşinde olan insanlar olduğu ve sayıları arttığı müddetçe deprem bölgeleri dahil çok katlı, daire sayısı fazla binaların yapımının engellenmesi çok zor. Belki bu sağlıksız, malzemesi eksik çalınmış çok katlı daire sayısı fazla kötü binaların yapımını engelleyen yasal düzenlemeler yapılır birgün. Bu düzenlemeleri yapabilecek insan haklarına saygılı dürüst siyasetçiler yetişir belki. Bu kadar can kaybına rağmen hâlâ Umudumuzu yitirmedik.

İmar Lejant
İmar Lejant - 8 ay Önce

Varlıklı zengin insanların depremlerde binaların göçüğü altında kalarak öldüğünü duydunuz mu? Hayır duyamazsınız veya çok az duyarsınız. Çünkü onlar iki katlı veya en fazla üç katlı müstakil binalarda, evlerde, villalarda otururlar, yaşarlar, dolayısıyla depremde ölüm riskleri çok azdır. Peki depremde binaların göçüğü altında kalarak ölenler kimlerdir? Çok katlı daire sayısı fazla, malzemesi eksik veya çalınmış, sağlıksız ve sıhhi yeterliliği az olan, dayanaksız, binalarda yaşayan orta sınıf altı gruplar, alt gelir grupları, fakirler, yoksullar, mazlumlar ölür, kerpiç, kargir, ahşap harabe olmaya yakın evlerde ve gecekondularda yaşayan garipler ölür. Peki bu çok katlı daire sayısı fazla dayanıksız binaları kim inşa eder? İki katlı veya en fazla üç katlı müstakil evlilerinde villâlarında yaşayan varlıklı kişiler yaparlar ve çok kazanç elde ederek satarlar. Kendileri böyle çok katlı daire sayısı fazla binalarda oturmazlar. Acaba neden? Bu sorunun cevabı bulunduğu gün depremde binaların göçüğü altında kalarak ölmekten kurtulacak insanlar.

ahmet dekli
ahmet dekli - 8 ay Önce

1943 tosya depreminde taş üstünde taş kalmadı,fay hattı tam altımızda......


Tosya Haberleri
SIRADAKİ HABER