

Haber: Sedat Ağacıkoğlu
Kastamonu’da her ay periyodik olarak düzenlenen ’İlçe Müftüleri Toplantısı’ Tosya ilçesinde gerçekleştirildi.
İl Müftüsü Mustafa Bilgiç başkanlığında 19 ilçe Müftüsü iştirak ettiği Kasım ayı toplantısı Tosya İlçe Müftülüğü Konferans salonunda gerçekleştirildi.
Kastamonu Müftüsü Mustafa Bilgiç' in katılımları ilk toplantı sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilerek Tosya İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda personel toplantısı gerçekleştirildi
İkinci toplandı İl müftüsü Mustafa Bilgiç'in başkanlığında İlçe Müftüleri toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıda idari ve mesleki konular görüşülüp istişare edildi. İl Müftüsü Mustafa Bilgiç, yaptığı açıklamada, İlçe Müftüleri Toplantısının İl Müftülüğü ile İlçe Müftülükleri arasında koordinasyonu sağlamak, uygulama birliği oluşturmak, yeni gelişmeleri değerlendirip uygulanacak proje ve yürütülen hizmetler hakkında fikir alışverişinde bulunmak, ayrıca hizmetlerde etkinliği ve verimliliği artırmak amacıyla her ay düzenli olarak yapıldığını söyledi.
İlçe Müftüleri toplantısının bitiminde Hamza Baba Erkek Yatılı Hafızlık Kur'an kursuna geçen il müftümüz kursu denetleyip öğrencilerle sohbet ettikten sonra akşam saatlerinde ilçemizden ayrıldı.
Tosya İlçe Müftüsü Halil İbrahim Sabırlı ise ilçe müftülerini Tosya'da ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Gerek erkek hafızlık kurslarının gerek kız hafızlık kurslarının, eğitime ve öğretime şartları uygun, sıhhi ve fiziki yeterliliği olan, temiz modern sınıfları, salonları ve mescidi olan binalarda, örneğin müftülük binası gibi binalarda pedagojik formasyonu olan eğitmenler, din görevlisi öğretmenler tarafından verilmesinin gelişmiş toplum olma gereği ve çocukların istikbali açısından çok uygun olacağını düşünüyorum.
Ayrıca, Hafızlık Eğitimi Yönetimi ve Planlaması yönünden, hafızlık eğitimi verilecek binaların şartları taşıyıp taşımadığı, mevzuata uygun olup olmadığı çok iyi araştırılmalıdır. Bağışlama yöntemi ile apartmandan bozma, mesken evden bozma veya dernek binası gibi fiziki şartları uygun olmayan, sıhhi yeterliliği bulunmayan binalarda veya cami ve türbe eklentisi müştemilat binalarda hafızlık eğitimi verilmemesi yerinde bir uygulama olur diye düşünüyorum. Hafızlık öğrencileri, bu tür dernek, cami ve türbe binaları eğer yurt olarak kullanılabilme şartlarını sağlıyor ise hijyen ise yurt ve yemekhane olarak kullanabilirler.
Dolayısıyla gerek erkek öğrenciler gerekse kız öğrenciler için, Hafızlık Eğitimi Kursları MÜFTÜLÜK SİTESİ BİNASI' nda verilmelidir. Saygılarımla.