Tosya'da Acemi Kasap Sayısı 63'e Yaklaştı

Tosya'da Kurban Bayramı'nın ilk gününde acemi kasapların sayısı 63'e yaklaştı. Edinilen bilgilere göre, kurban kesimi sırasında yaşanan çeşitli kazalar hastanelik etti.

Bu kazalardan en dikkat çekici olanı, bir şahsın kurbanı ip ile tutmaya çalışırken yaşandı. İpin elinden kayması sonucu şahsın kolu çıktı ve acilen hastaneye kaldırıldı. Başka bir olayda ise, kurban kesimi sırasında dengesini kaybeden bir kişi düşüp sürüklendi. Bu talihsiz kazada burnu kırılan kişi, çevredeki vatandaşların yardımıyla en yakın sağlık merkezine götürüldü.

Sağlık yetkilileri, kurban kesimi sırasında dikkat edilmesi gereken güvenlik önlemlerini bir kez daha hatırlatarak, vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle, kurban kesimi gibi tecrübe gerektiren işlemlerin ehil kişilerce yapılması gerektiğinin altını çizdiler.

Tosya Eceoğlu Kavşağında Kaza! Tosya Eceoğlu Kavşağında Kaza!

Tosya Devlet Hastanesi'nden yapılan açıklamada, acemi kasapların büyük çoğunluğunun hafif yaralanmalarla tedavi edildiği ve taburcu edildiği bildirildi. Ancak ciddi yaralanmaların da yaşandığını belirten sağlık görevlileri, bayram boyunca dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Editör: Sedat AĞACIKOĞLU