HABER: MUSTAFA AĞACIKOĞLU

Tosya İdmanyurdu Yaz Futbol Okulu Çalışmaları Sona Erdi

İlçemiz spor kulüplerinden Tosya İdmanyurdu spor kulübü yaz okulu etkinlikleri bugün yapılan kapanış töreni ile son buldu. Haziran ayında başlayan çalışmalar haftada iki gün şeklinde 3 ay boyunca devam etti. 

7-12 yaş aralığında yaklaşık 150 genç çalışmalarda yer alırken üç ayrı yaş grubunda ve altı antrenör nezaretinde çalışmalar yaz boyu devam etti. Minik sporcular sıcak hava ve çalışma yoğunluğunda zorlansalarda doyasıya eğlenme fırsatı buldu. 

Yaz çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan kulüp başkanı Serkan ERTAŞ; " Kulüp kuruluşundan bu tarafa her yaz organize ettiğimiz futbol okulu çalışmalarımız bu yıl da yoğun katılımla sona erdi. Kuruluş amacı ilçe gençlerinin sağlıklı gelişimi olan kulübümüz faaliyetleri 12 ay boyunca devam etmektedir. Okul döneminde yarışmacı gruplarla liglere katılım sağlarken, yaz dönemi futbol okulu faaliyetleri ile bir çok gencimizi sporla iç içe tutma gayretinde oluyoruz. Günümüz şartlarında ailelerin yoğunluğu, teknolojinin zararlı etkileri, çocukların sokak yerine daha çok kapalı ortamlarda vakit geçirmeleri hareketsiz bir yaşam sürmelerine neden oluyor. Bunun sonucunda maalesef sosyalitesi, iletişimi, motor becerileri zayıf bir nesil yetişiyor ve gelişim adına olumsuz izler bırakıyor. Bu noktada sportif ya da sanatsal çalışmalara katılımın önemi her geçen gün artıyor. 

Tosya’da Gece Yarısı Kaza! Tosya’da Gece Yarısı Kaza!

Kulüp faaliyetlerimiz arasında yer alan futbol okulu çalışmaları ile bir çok olumsuzluğun önüne geçerek ilçe gençlerinin gelişimine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Yaz boyunca sporcularımızla fiziksel gelişim, beceri, teknik, koordinasyon ve grup çalışmasına yatkınlık antrenmanları yaparak daha özgüvenli ve sağlıklı bireyler olmalarına önem gösteriyoruz. 
En önemli arzularımızdan bir tanesi ilçede kalıcı bir spor kültürünün hakim olması. En küçükten büyüğe kadar sporla iç içe bir ortamın sağlanması. Bu yüzden sadece yaz olarak yaptığımız en küçük yaş grubu çalışmalarını okul sezonunda da devam ettirme kararı aldık.

Editör: MUSTAFA AĞACIKOĞLU