Tosya'da 64 kişi hayat kurtamak için bağışda bulundu

Tosya'da 64 kişi hayat kurtamak için bağışda bulundu


HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)- Kastamonu’nun Tosya ilçe Toplum Sağlığı tarafından devam eden Organ Bağışı Kampanyası kapsamında yürütülen çalışmalar, sonuçlarını vermeye başladı.  

Kampanya kapsamında yapılan birebir bilgilendirme çalışmaları, mahallelerde cami ve kahvehanelerde düzenlenen seminerler sayesinde organ bağışına yönelik farkındalık oluşturulurken, 2017 yılı toplamında ilçede 64 kişi Organ bağışına ulaşıldı. Kastamonu İl genelinde 2017 yılında 715 vatandaşımız Organ bağışında bulundu.

  MAHALLE GEZİLERİ YAPILIYOR

  Kampanya kapsamında İlçe Toplum Sağlık Müdürlüğü ilçe merkezinde ve mahallerde İlçe Toplum Sağlığı Müdürlüğü tarafından organ bağışına yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılıyor. Tosya ilçesinde 34 eğitmene ve 103 öğrenciye İlçe Toplum sağlığı tarafından bilgilendirme eğitimi verildi.

  ORGAN BAĞIŞI

  Organ bağışının, kişinin ölümünden sonra organlarının başka bir insan için kullanılmasına sağlığında izin vermesi anlamına geldiği kaydedildi. Organ bağışı sayesinde bazen görmeyen bir insanın görmesi ya da hayatını diyaliz cihazına bağlı olarak sürdüren bir böbrek hastasının hayata dönmesine imkân sağlanıyor. Tosya’da organ bağışçısı olmak isteyen vatandaşların, İlçe Toplum Sağlığı Müdürlüğüne başvurabilecekleri belirtildi.

   (SDA-

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2018, 09:29
Sedat Ağacıkoğlu -İHA Tosya Muhabiri

Sedat Ağacıkoğlu -İHA Tosya Muhabiri

YORUM EKLE
YORUMLAR
Organlarımızi bağışlayalım..
Organlarımızi bağışlayalım.. - 10 ay Önce

Nufusuyla ovunulen 40 bin kişilik tosyada 64 kisinin organ bagislamasi bu konuda insanların ne kadar cahil bilgisiz olduğunu gösteriyor...!!!!

Tosya Haberleri
SIRADAKİ HABER

banner258

banner256