Tosya’da Yaren Meclisi ilk ocağı Şehitler için yaktı

banner294

Tosya’da Yaren Meclisi ilk ocağı Şehitler için yaktı

HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde yaklaşık 7 yıldır faaliyet gösteren Tosya Yaren Ocağı 2016-2017 yılının ilk ocağını şehitler için yaktı.

Tosya Yaren ocağı meclisinde yarenlerin ve ilçede görev yapan din görevlilerin katıldığı 201-2017 yılı yaren ocağı bu defa Şehitler için yakıldı. Yaren meclisindeki tören misafirlerin yaren meclisine selamlama töreni ile alınması ile başladı. Daha sonra yaren meclisine katılan din görevlileri tarafından Hatim-i Şerif okudu ve dualar yapıldı.

Yaren Baş ağası Fatih Lepeci yaptığı konuşmada’’ 2016-2017 Yaren Meclisinin bu akşam ilk ocağını yakıyoruz. İnşallah Memleketimize ve ilçemize hayırlar getirir. Bu akşam ki yaren ocağımızı geçtiğimiz günlerde İstanbul’da ve Kayseri’de gerçekleşen Hain saldırıda şehit olan Polis ve askerlerimize adıyoruz. Bu vesile ile Tosya’da görev yapan din görevli arkadaşlarımız yaren meclisimizde Kuran-ı Kerim okuyup dua ettiler. İnşallah bir daha böyle acı dolu günler yaşamayız. Biz Tosya Yarenleri olarak tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor geride kalan aileleri nede sabır diliyoruz’’ dedi.

Yaren Meclisi yapılan dualar sonrasında ocağa katılan misafirlere çiğ köfte ikramı ile son buldu.






Sedat Ağacıkoğlu -Tosya İHA Muhabiri

Sedat Ağacıkoğlu -Tosya İHA Muhabiri

YORUM EKLE
Tosya Haberleri
SIRADAKİ HABER

banner290

ABAYIN-DOGAN-TUGLA-REKLAM.gif