Tosya-Kastamonu Yolunda Sokak Köpekleri Açlıkla Mücadele Ediyor

banner266

HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Tosya – Kastamonu yolu 30 km Çiftlik yolunda yaşanan sokak köpekleri dramına vatandaşlar duyarsız kalmayarak patilere ekmek veriyor.

Edinilen bilgilere göre Çiftlik yolunda yaşayan yaklaşık 40-50 sahipsiz sokak köpeği içler acısı durumuna ve bu duruma seyirci kalan yetkililere vatandaşlar tepki gösteriyor. Aç ve susuz bir şekilde kış aylarında karların altında yol kenarında bekleyen hastalıklı ve sakat çok sayıda sokak köpeği vatandaşların vereceği bir dilim ekmeğe muhtaç şekilde bekliyor.

Yol kenarında çaresizce bekleyen köpekleri görerek duran bir otomobil içinden inen vatandaşlar ve çocuklar yanlarında bulunan ekmekleri köpeklere verdi. Bu durumu gören bir köylü vatandaş’ ’Bu yolun yaklaşık 3 km yukarı kısmına dağ başına sağ olsun yetkililer iki adet kulübe koydular. Fakat bu köpekler yukarıda aç kaldıkları için yol kenarına iniyor. Zaten açlıktan gelmeseler kulübelerin olduğu o bölgede kurtlara yem oluyorlar. Çok sayıda yavru köpek ya açlıktan öldü ya da kurtlara yem oldu. Vatandaşlarımız yol kenarında bekleyen bu köpeklere ekmek veriyor. Biz bunu çözüm olarak görmüyoruz’’ dedi.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
E.A
E.A - 8 ay Önce

2.3 kulübe ile herşey bitti onlar doydu üşümüyorlar da

Merkeze yakın biyere hayvan barınağı yapsınlar tosya bld birini geçirsinler başına Aldıkları paranın hakkını versinler oturdukları yerden torpille geldikleri koltuktan hava yapmasınlar.....!

Gurbetçi
Gurbetçi @E.A - 8 ay Önce

Belediyede işler böyle yürür zamanında bizde gördük kadrosu çöpçü kadrosundayken bilgi işlemde,su işlerinde vb. Yerlerde ağa gibi oturanları,çalışanları. Ozamanda Akp daha kurulmamıştı.

Recep
Recep - 8 ay Önce

Al maaşı yat aşsa bizim belediye çalışanları memurdan çok maaş alıyo ama hizmet sıfır iyi olucak işAllah

ŞEYMA NUR EKE
ŞEYMA NUR EKE - 8 ay Önce

İstanbuldan yetkililere sesleniyorum ! Bu canlara yiyecek goturen vatandaslar varsa mama bagısı yapacagım

Özden küle
Özden küle - 8 ay Önce

Tek yolda mı bu sorun tosyann köyleri içleri köpek dolu belediye işini yapmıyorui biz de yetisemiyorz kısrlastrma yapılsa o kadr cok kopek hem olmaz hemde o küçük bedenleri hem açlıkla hem hastalıkla ugrasmazlar artk kesin bı çözüm bulunmalı 3 5 kulube olmuyor herkes işini yapsn yada ıstıfa etsn yapmaynlar torpille ilk okul mezunu oturmuşlar ne anlar adam hayvan sevmıyo

Tosyalı
Tosyalı - 8 ay Önce

Köpek barınağının yapılacağı yer TV vericisinin bulunduğu Tepedir, (Civrizin kalesinin biraz yukarısı) İlgili kurum tarafından Bir tane bakıcı istihdam edilmeli, Sanırım Tosya halkımızda yiyecekleri için bir aş evide yan tarafına yaptırır. öyle bir proje yapılmalı ki örnek olmalı tüm Dünyaya, Hiç olmazsa köpek seslerinden domuzlar Kaleyakası bağlarına inemezler belkide.

bir garip
bir garip - 8 ay Önce

bu kadar şikayet etmek yerine herkes 2 lokma yemek verse sokak köpeklerine hem köpekler ehlileşir insanlara zarar vermez hem hepsinin karnı doyar. çare bulsunlar diye şikayet etmek yerine herkes bir parça el verse bu hayvanlara sıkıntı namına bir şey kalmayacak.

Tosya Haberleri
SIRADAKİ HABER