Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneğinden Eğitime Destek

Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği öğrencilere 100 adet tablet ile 10 adet televizyon hediye etti.

Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneğinden Eğitime Destek
banner278

buraya tıklayınız

Haber Merkezi

Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği (TGKD) Başkanı Yusuf Varlık, ilçede, uzaktan eğitime ulaşma fırsatı olmayan ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet bilgisayar ve televizyon hediye etmek için kampanya düzenlediklerini açıkladı.

Başkan Varlık, TGKD olarak düzenledikleri kampanya kapsamında, Tosyalı iş insanlarının bağışlarıyla 100 adet tablet bilgisayar ve 10 adet de televizyon temin ettiklerini söyledi.Dernek olarak, Tosya’nın gelişerek kalkınmasına destek vermek amacıyla çeşitli çalışmalara imza attıklarını belirten Varlık, şunları kaydetti :

“ Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği olarak, şehrimizin, sanayi, tarım, hayvancılık ve el sanatları başta olmak üzere her alanda çağı yakalaması ve daha yaşanılabilir bir yer halini alması için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Yapılan tüm çalışmaların kalıcı bir hal alması ve üzerine başka başka başarıların inşa edilebilmesi için gelecek nesillerimizin modern çağın gerektiği şekilde eğitim-öğretim alması çok büyük önem arz etmektedir. İyi insan yetiştirmenin geleceğe yapılabilecek en büyük yatırımların başında geldiğine inanıyoruz. Geleceğimizi, başarılarla dolu geçmişimizin himayelerinde şekillendirmek için eğitimde fırsat eşitliğinin bütün çocuklara sağlanması gerekmektedir. Tosya’da, maddi imkansızlık nedeniyle uzaktan eğitime katılamayan öğrencilerin olduğunu öğrendik. Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği olarak, bu sorunun çözümüne bir nebze olsun katkı sağlayabilmek adına bir kampanya düzenledik. Kampanyamıza Tosyalı iş insanlarından büyük destekler geldi. Kısa süre içerisinde 100 adet tablet bilgisayar ve 10 adet de televizyon temin ettik. Bugünde Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, kendilerinin belirlediği ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere teslim ettik. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım. ”

Başkan Varlık, 40 adet tablet bilgisayar ile 10 adet televizyonun Ankara’da faaliyetlerini sürdüren Tosyalı İş İnsanı Osman Çalışkan tarafından, 15 adet tabletin kendisi tarafından, 5 adet tabletin AK Parti Tosya İlçe Başkanı, Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mustafa Corcor tarafından, 5 adet tabletin Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Aziz Karateke tarafından, 7 adet tabletin iş insanı Hüseyin Nalbatoğlu tarafından, 5 adet tabletin iş insanı Saliha Tekeli Özabacı tarafından, 4 adet tabletin iş insanı İlyas Çakır tarafından, 4 adet tabletin iş insanı Onur Çakır tarafından geri kalanının ise ismini vermek istemeyen hayır sever bir iş insanı tarafından temin edildiğini sözlerine ekledi.

Tosya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Arslan ise burada yaptığı konuşmada, “ Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, bu zor zamanda pandemi döneminde, tablet ve televizyona ihtiyacı olan öğrenciler çok. Bu tablet ve televizyonları, okullarımızla irtibata geçerek gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Teşekkür ediyoruz Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği’ne. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2020, 22:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ufuk Umut
Ufuk Umut - 9 ay Önce

Dernek olarak yardım amacıyla varlıklı zengin insanlardan isteyerek topladığınız bu bilgisayar tabletleri, basına vererek haber konusu yapmadan, duyurmadan toplayıp ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtımını sağlasaydınız keşke. Öğrenciler ve velileri yardım olduğunu bilemezler, eğitimle ilgili bakanlıktan geldi olarak bilirlerdi. Bu bilgisayarları alırken varlıklı kişilerden toplandığını bilirlerse eğer mahçup olabilirler.

Sosyal Mesafe
Sosyal Mesafe - 9 ay Önce

Muhtaç edip, yardım etmek planlanmış cinayettir. (Che Guevara) Keşke bu bilgisayar tabletleri yardım olarak alacak olan öğrencilerin velileri kendi kazançları ile satın almış olabilselerdi ya da vatandaşı oldukları ülkenin merkezi yönetim bütçesinden kaynak ayrılarak verilebilmiş olsaydı.

Asım Nesli
Asım Nesli - 9 ay Önce

Tosya'nın okullarında 50 yıl öncede ihtiyaç sahibi çocuklar vardı, fakirlik vardı. Aradan 50 yıl geçti hâlâ ihtiyaç sahibi öğrenciler var, fakirlik var. Bu nasıl gelişme, bu nasıl kalkınma. 1950 den bu tarafa 70 yıldır bitmedi bu ülkenin ihtiyaç sahipliliği! Acaba neden? Bakın sizlerde özel statüde gelişme ve kalkınma amaçlı bir dernek kurmuşsunuz, size tavsiyem, kişilere kendi kazançlarıyla bilgisayar alabilecekleri işler sağlayan gelişme ve kalkınma proğramları yapın, projeler üretin, şirketler, fabrikalar, atölyeler kurun, tarımsal ticari işletmeler, organizasyonlar, kooperatifler kurun, insanlara üretmeyi, çalışmayı öğretin, fakirlikten nasıl kurtulunacağını öğretin. Böyle, zenginden isteyerek topla, ihtiyaç sahibine dağıt, aracılık yap. Bu şekilde gelişme ve kalkınma olmaz.

Tosya Haberleri
SIRADAKİ HABER