Tosya’ya yaklaşık 10 km mesafede bulunan Suluca Köyü’nün 3 mahallesi için halk oylaması yapılacak. Suluca Köyü Mahallelerinden Suluca Sanayi Sitesi, Uğur ve Akçakavak Mahalleleri sakinleri Yeni Suluca Mahallesi adıyla Tosya ilçe merkezine bağlanmak için 23 Temmuz 2017 Pazar günü sandık başına gidecek.
Yapılacak olan halk oylamasında Tosya İlçe Seçim Müdürlüğü tarafından her mahalleye bir sandık olmak üzere konulacak olan 3 sandıkta toplam 509 seçmen oy kullanacak.
Saat 08.00’de başlayacak olan oy verme işlemi saat 17.00’de sona erecek.
Halkın evet oyu vermesi halinde Suluca Sanayi Sitesi, Uğur ve Akçakavak Mahalleleri Yeni Suluca Mahallesi adıyla Tosya’ya bağlanarak Tosya’nın bir mahallesi olacak, hayır çıkması durumunda ise Suluca Köyü mahalleleri olarak kalacak.
Suluca Köyü 2016 yılı Nüfus sayımına göre 529 Erkek 547 Kadın toplamda 1076 kişi yaşamaktatır
2017 Referandumda 812 seçmen oy kullanmış ve 602 Evet 67 Hayır oyu çıkmıştır.
Suluca Köyünde 3 Mahallenin birleşerek Yeni Suluca Mahallesi adı altında Tosya Belediyesine bağlanma kararı alınması durumunda Belediyenin tüm imkanlarında faydalanılacak ve Belediye hizmetleri daha fazla gelecektir.
Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2017, 23:33
Tosya'da Suluca Köyü Referanduma gidiyor
Suluca Köyü mahallelerinden 3 mahalle için Yeni Suluca Mahallesi için referandum kararı alındı

YORUM EKLE
YORUMLAR
1 Tosya Yağcılar Köyünde Traktör Kazası; 1 kişi... 2 15 Temmuz Şehitleri için Mevlit Okundu 3 Tosya Pirinci Yok Oluyor! Üretici Yemin ediyor bir... 4 Tosya’da 4 köye Yangın Söndürme tankeri verildi 5 Kaymakam Deniz Pişkin'den Çeltik üreticilerine... 6 Tosya Sivil Toplum Kuruluşlarından Basın Açıklaması 7 Osmanlı Kıyafeti ile 81 il gezdi şimdi Tosya'da 8 Tosya'da Keserli,bıçaklı kavgada 2 kişi yaralandı 9 Tosya Cumhuriyet Meydanında Selalar okundu 10 15 Temmuz Demokrasi Bayramı Tosya Cumhuriyet Meydanı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
03:02

GÜNEŞ
05:04

ÖĞLE
12:51

İKİNDİ
16:52

AKŞAM
20:28

YATSI
22:21
Tosya Haberleri
SIRADAKİ HABER
Biz mahallesiyiz de ne oldu? Altyapı doğalgaz...... Siz de hayrını görürsünüz inşAllah. Karşıyaka mah sakini.