TOSYA'DA 250 BİNA YIKILDI 150 BİNA YIKILMAYI BEKLİYOR

banner294

TOSYA'DA 250 BİNA YIKILDI 150 BİNA YIKILMAYI BEKLİYOR
banner278

buraya tıklayınız

HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)-Kastamonu’nun Tosya ilçesinde, âtıl durumda bulunan, ilçede görüntü kirliliği arz eden ve tehlike oluşturan binaların yıkımını gerçekleştiren Tosya Belediyesi, son 3 yıl içinde 250 adet metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, yaptığı açıklamada, Ülkemizi derinden etkileyen ve Asrın Felaketi olarak gördüğümüz Kahramanmaraş depremi sonrasında Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü çalışanları ve teknik elemanları ile ivedi olarak bir toplantı gerçekleştirdik. Yapılan toplantıdan ilçemizde âtıl vaziyette bulunan Metruk binaları masaya yatırdık. Son 3 yıl içinde ilçemizde 250 ye yakın metruk binanın yıkım işlemini gerçekleştirdik. Şu an ilçede 150 ‘ye yakın yıkım kararı beklenen metruk binanın tespitini yaptık. Bunların 60’a yakını Tescilli bina olduğu için yıkım işlemleri zaman almakta. Fakat geriye kalan metruk binalar hızlı bir şekilde yasal prosedürleri tamamlandıktan sonra yıkımı gerçekleştirilecektir.

 Hem ilçeyi güzel bir görünüme kavuşturmak hem de vatandaşların can güvenliği açısından tehlike arz eden eski binaları yıkmak için çalışmalara hız verdiklerini söyleyen Başkan Kavaklıgil, yıkılmaya yüz tutmuş yapıların vatandaşlar ve çocuklar için tehlike arz ettiğinin altını çizerek bu tip yapıların madde bağımlıları tarafından da barınak olarak kullanıldığını vurguladı.

 İlçenin muhtelif yerlerindeki kullanılamayan ve tehlike arz eden evler için yıkım kararı aldıklarını belirten Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, " İlçemizin dokusunu yenilemek amacıyla kullanılmayan harabe olmuş, can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden eski yapıları tespit edip yıkım kararı ile ilgili yasal süreç ve yazışmaları tamamladıktan sonra yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz" dedi.

Tosya ilçesini imar açısından hem genişletmek hem de şehri görüntü kirliliğinden kurtarmak için bu çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Başkan Volkan Kavaklıgil Maili-i İnhidam çalışmalarının temel amacının ilçeyi görüntü kirliliğinden kurtarıp güzelleştirmek olduğunu ifade etti. Başkan Volkan Kavaklıgil ayrıca yıkımın Fen İşleri Müdürlüğü marifetiyle gerçekleştirildiğini ve çalışmalar esnasında kendilerine destek veren mahalle sakinlerine teşekkür etti.

Sedat Ağacıkoğlu -Tosya İHA Muhabiri

Sedat Ağacıkoğlu -Tosya İHA Muhabiri

YORUM EKLE
YORUMLAR
Tosya Sevgisi
Tosya Sevgisi - 1 ay Önce

Daha önceden üç kat bahçeli nizam olarak imara açılan bölge de ancak daha sonra ne olduysa ve nasıl yapıldıysa ve nasıl izin verildiyse zemin kat artı 6 kat olarak yapılan binalar çok acil kontrol edilmelidir ve üç kat bahçeli nizam koşuluna uygun hale getirilmelidir. Yoksa ki ilçede yaşanacak bir deprem durumunda felaket kaçınılmaz olacaktır. Ayrıca ana caddeler üzerinde yıllar önce yapılan yüksek katlı binalar betonu, demir kalitesi ve zemini dahil kontrol edilmelidir, tehlike arz edenlere de güçlendirme zorunluluğu getirilmelidir. En Yetkili olanlar bir felaket yaşanmadan gereğini en kısa zamanda yaparlar umarım.

Analitik Düşünme
Analitik Düşünme - 1 ay Önce

İlçemiz, Osmanlı döneminde 1668 yılında kuzey anadolu fay hattında yaşanan yüksek şiddetli Ladik Tosya depreminde büyük acılar yaşamış, evlerin büyük bir bölümü yerle bir olmuş çok sayıda can kaybı yaşanmıştır. Yine Cumhuriyet döneminde 1943 yılında yüksek şiddetli Ladik Tosya depreminde büyük acılar yaşanmış, çok sayıda can ve mal kaybı olmuştur. Bu acıların tekrar yaşanmaması için ülkemiz genelinde de, ilçemiz genelinde de inşaat sektörü ciddiyetle gözden geçirilmeli, gerekli önlem ve tedbirler çok acil alınmalıdır ve yasal düzenlemeler ivedilikle yapılmalıdır. Bu yaşananlar milad kabul edilmeli, inşaat sektörüne artık neşter vurulmalıdır. Neşter kaçınılmazdır. İlçemizde de yapılacak binalara üç kattan fazla ruhsat verilmemelidir, asla izin verilmemelidir. Eski binalar yıkılmalı, depreme dayanıksız olduğu tespit edilen eski betonarme binalara güçlendirme zorunluluğu getirilmelidir. Zemini sağlam olmayan yerler de asla imara açılmamalıdır. Bundan böyle her işte olacağı gibi inşaat sektöründe de bilim ve ahlak kuralları esas alınarak ve uygulanarak binalar yapılmalıdır.

İdealist Genç
İdealist Genç - 1 ay Önce

Tosya da 1999 yılından önce yapılan tüm konutların depreme dayanıklı olup olmadığı kontrol edilmelidir, test edilmelidir, dayanıklı olmayanlar acilen güçlendirilmelidir, ya da yıkılmalıdır. Rabbim Tosya'mızı deprem felaketinden korusun esirgesin. Amin.

eser
eser - 1 ay Önce

yeni caminin kosesindeki metruk evi de yikar insAllah belediyemiz bir gelakete yol acmadan.
tarihi eser vasfi oldugu icin dokunulmuyor ama tehlikesi nedeniyle ortadan kalkmali.

Adem ,Eminoğlu
Adem ,Eminoğlu - 1 ay Önce

Kentsel Dönüşüm İçin bilindiği üzere maliklerin rızası olması gerekiyor, ve arsa payı da mutahiti ve maliği'de kurtarmali yoksa zor. Arsa payı düşük olan alanlanlar'da TOKİ devreye girebilir mahalleler birleştirilerek . Bura'da. Bilim adamlarımız , ve hükümetimiz de gerekli uyarılarını yaptılar yapmaya'da devam ediyorlar . Temennim bir daha acı yaşamıyalim.

Sinan Alaca
Sinan Alaca - 1 ay Önce

Kuyumcu mevkisine kale yakası mevkisine imar bekliyoruz

Yaşar keleş
Yaşar keleş - 1 ay Önce

Tüm Türkiye'nin yapı sistemleri değişmesi gerekiyor. Ülke miz geneli deprem ülkesi. Tosya mız kuzey Anadolu aktif fay üzerinde yaşıyoruz. Olası büyük depremleri mutlaka göreceğiz. Tosya da konut lar ovalara doğru yapılmaktadır. Gevşek zemin tarıma uygun yerler bence. Devletimizin milletimizin yardımıyla sağlam yerlere sismik araştırmasi yapılmış alanlara Tosya mız taşımalıyız konutları yapılmalıdır. Hepimizin ailesi çocuklarımiz var. Vesselam

EBRAR
EBRAR - 1 ay Önce

TOSYA nın köklü tarihini yok etmek yerine ona sahip çıkıp restore edilerek bugüne geleceğe kazandırılsa daha iyi değil mi görsele koyduğunuz fotoğraflardaki evler yıkılmayı bekliyor ise çok yazık


Tosya Haberleri
SIRADAKİ HABER

banner291

banner307