Tosyalı sanayici ve işadamlarına destek vermek, ikili görüşmeler yapmak ve ilçe ekonomisine katkı sağlamak amacıyla İYİ Parti Tosya Belediye Başkan Adayı Mustafa Güvenç, bir grup Ankaralı İşadamı ile Kastamonu’nun Tosya İlçesine çıkarma yaptı.
Tosya ilçesine iş gezisi düzenleyen İYİ Parti Tosya Belediye Başkan Adayı Mustafa Güvenç, işadamlarına fabrikaları gezdirerek Tosya sanayisi hakkında Tosyalı sanayi ve işadamlarından bilgi aldı. Sektörün önde gelen firmalarını ziyaret eden Ankaralı İşadamları Tosya Marangozlar Odasından düzenlenen toplantıda marangoz esnafıyla bir araya geldi.
Ziyaretlerinden dolayı Ankaralı İşadamlarına teşekkür eden Tosya Marangozlar Odası Başkanı Salim Karabıyıkoğlu, Tosyalı sanayicilerin Türkiye’deki kapı ihtiyacının %40’ını karşıladığını söyledi.
Toplantıda konuşan İYİ Parti Tosya Belediye Başkan Adayı Mustafa Güvenç, Belediye seçimini kazanmaları durumunda Tosyalı Sanayici ve İşadamlarıyla iş gezileri düzenleyeceklerini, hafta sonları Ankara’dan Tosya’ya tur düzenleyeceklerini ve Tosya’nın bağlarını ve dağlarını turizme kazandıracaklarını söyledi.
Fotoğraf çekimiyle sona eren toplantının ardından Ankaralı İşadamları Dipsizgöl ve Kösen Çayırı Göletini gezmek amacıyla ilçe merkezinden ayrıldı.
Mustafa Güvenç bey; ihracatçı firmaların temsilcilerini ilçeye getirip ahşap kapı ve mobilya imalatçıları ve sanayicileri ile tanıştırmanız çok isabetli ve yerinde olmuş. Malum, yurt içi piyasaya üretim satış ve pazarlama yapan firmalarda pazarlama darboğazı var, kriz ve sıkıntı var. İhracata yönelik üretim ve satış yapan, yurt dışına ürün va mamul satan firmalarda ise sıkıntı yok. Sizlerden ricamız tosya daki ahşap kapı imalatçılarını yurt dışında hemen hemen her ülkede bulunan ticaret bakanlığımıza bağlı ticaret başmüşavirlikleri, ticaret müşavirlikleri, ticaret uzmanları ve ticari ateşelikler ile irtibat kurmalarını sağlamanız çok faydalı olacaktır. Dış ülkelerde ki ticaret başmüşavirliklerine ve ticari ateşeliklere başvuru yapıldığında ihracat yapılabilecek mal satılabilecek o ülkenin firmaları hakkında yardımcı olduklari bilgi verdiklerini duyduk. İlçemizdeki mobilya ahşap kapı imalatçılarını yurt dışındaki ticari ateşelikler ve ticaret başmüşavirlikleri ile irtibat kurmalarını sağlayıverirseniz, koordinasyonunu kuruverirseniz çok faydalı olur. Saygılar.