Başkan Şahin Sokak Köpeklerini Önemsiyoruz Dedi

Tosya Belediyesi kentin alt yapı, üst yapı ve sosyal kültürel faaliyetlerinin yanı sıra sokak hayvanları için de çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan Şahin Sokak Köpeklerini Önemsiyoruz Dedi
banner278

buraya tıklayınız
 

Özellikle sokak köpekleri için çalışma yürüten Tosya Belediyesi, bu konuda da örnek bir çalışma yürütüyor. Yapılan çalışmalar neticesinde 3,5 yıllık dönemde 300 civarında sokak hayvanı aşılanıp kısırlaştırıldı. Kısırlaştırılan hayvanlar ise doğal ortamına geri bırakıldı.



Konu hakkında açıklama yapan Tosya Belediye Başkanı Kazım ŞAHİN; Zaman zaman olumsuz görüntülerle basına yansıyan sokak hayvanları ile ilgili olarak bilgimin dışında bazı olumsuzluklar yaşanmış olabilir ve bu durumlara derhal müdahale edilmiştir. dedi.

Çevre İl ve ilçelerden İlçemiz hayvan pazarına gelirken getirilen çok sayıda sokak hayvanı çevreye zarar vermekte olup, hastalıklı hayvanlar sokaklarda dolaşmaktadır. Bu hayvanlar ile ilgili rehabilitasyon ve kısırlaştırma çalışmaları belirli periyotlarda yapılmaktadır. diye konuştu.

Amaçlarının sokak hayvanları yüzünden vatandaşların sıkıntı yaşamadığı bir ortam oluşturmak olduğunu belirten Başkan ŞAHİN; bu konuda Belediyemiz Veteriner Hekimliğinin titiz bir çalışma yürüttüğünü gelen her şikâyetinde değerlendirildiğini belirtti.

Sokak hayvanlarını önemsiyoruz diyen Başkan ŞAHİN;

insanların yaşama hakkı kadar sokak hayvanlarının da yaşama hakkı olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle çalışmalarımızı planlayıp şekillendiriyoruz. Sokak hayvanları konusunda örnek bir şehir olmak için start verdik. Şu an fizibilite çalışmalarımız devam ediyor.
Projemiz tam olgunluğa kavuştuğunda kamuoyuna duyuracağız. dedi.


Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2012, 15:43
YORUM EKLE
Tosya Haberleri
SIRADAKİ HABER