Haber: Sedat Ağacıkoğlu
Beşiktaş Belediyesindeki 'rüşvet' soruşturması kapsamında firari eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yakalandı.
Emniyet kaynaklarının verdiği bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, irtikap ve rüşvet" suçlarını işlediği tespit edilen Beşiktaş Belediyesinin eski yönetimine operasyon başlatılmıştı. Savcılık talimatıyla harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, haksız mal edinme, çıkar amaçlı suç örgütü kurma ve yönetme gibi suçlamalar nedeniyle başlatılan soruşturma çerçevesinde, eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, eski Başkan Yardımcıları Rıfat Örnek, Hüseyin Avni Sipahi ve mevcut İlçe Zabıta Müdürü Selçuk Bartınlı’nın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. İstanbul, Çanakkale, Ordu ve Ankara’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirilen operasyonlarda, 16 kişi gözaltına alınmıştı.
Firari olarak aranan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da akşam saatlerinde Ordu'dan İstanbul istikametine seyir halinde iken Kastamonu’nun Tosya ilçesi Sapaca Köyü mevkiinde bulunan Polis noktasında Tosya Bölge Trafik Ekipleri tarafından durdurulan araç içinde yakalanarak gözaltına alındı.
Hazinedar’ın,Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğünde yapılan işlemler sonrasında ilerleyen saatlerde soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul’a getirileceği öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2022, 01:26
Ne oldu bize, nereye gidiyoruz böyle anlamış değilim? Belediye başkanları, koskoca adamlar, belediye yöneticileri rüşvet, irtikap, yolsuzluk, haksızlık, zimmet, kayırmacılık, usulsüzlük, yanlış işler, kanunsuz bağışlar, haksız kazanç, hukuk kanun nizam tanımama, ihalelere fesat karıştırma, ruhsat verilmeyecek yerlere ruhsat verme, imar mevzuatına ve ruhsata uymayacak şekilde binalar yapılmasına göz yumma, yolunu bulma, haksız mal edinme, çıkar amaçlı suç örgütü kurma yönetme ne demek? Anlaşılır gibi değil. Nasıl bir gözü dönmüşlük? Nasıl bir hırs? Nasıl bir doyumsuzluk? Nasıl bir ruh hali? Ne diyelim, Allah geleceğimizi ve akıbetimizi hayr eylesin inşaAllah. Ülkemizin idealist, dürüst, yol yordam bilen, kanuna nizama saygılı, hukuka değer veren, yanlışı ve doğruyu ayırt edebilen gençlere ve yöneticilere ihtiyacı var. İdealist ve dürüst gençlerin, yöneticilerin böyle ciddi görevlere atanmaları, seçilmeleri dileğiyle. Haberlere bakılırsa durumlar hiç iyi değil.