Sedat AĞACIKOĞLU
Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı Berçin Köyünde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailenin yaşadığı dramı 25.12.2018 tarihinde ‘’ Tosya Berçin Köyünde Yaşanan Aile Dram’’ haber başlığı ile gündeme getirmiştik
O gün bahse konu olan Tosya ilçesine bağlı Yukarı Berçin Köyünde ikamet eden Recep Kıraç ve ailesi, her an yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldıkları evlerinde yaşam mücadelesi verdiğini ve Ailenin evlerinin yıkılma tehlikesi nedeniyle geceleri büyük korku yaşadıklarını ve uyuyamadıklarını belirterek, yetkililerden yardım istemişti.
Haberimiz sonrası ilçe yetkilileri köye giderek aileye ev sözü vermiş ve en kısa zamanda mağduriyetlerinin giderileceğinin söylemişti.
Yerel ve Ulusal basında haberimiz in geniş yer bulması sonrası Tosya Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencileri ve danışman öğretmenleri toplum hizmeti çalışmaları kapsamında harçlıklarından topladıkları paraları Aşağı Berçin Köyü´nde yaşayan aileyi ziyaret ederek yardımı aileye ulaştırdılar.
Ziyaretten memnun olan aile üyeleri okulumuz öğrencilerine bu güzel davranışlarından dolayı teşekkür ettiler. Öğrencilerimiz de paylaşmanın ve yardımlaşmanın önemini kavradıklarını ve bu ziyaretten çok mutlu olduklarını ifade ettiler.
emin ayaz 2 Ay Önce
helal olsun vicdanlı hanım kızlar sizleri tebrik ediyorum Allah ömür versin sizlere
sarıka 2 Ay Önce
Rabbim sizden Razı olsun.hayrınızı kabul buyursun .EFENDİMİZE KOMŞU EYLESİN
Mert 2 Ay Önce
Suriyelilere yardim edecegini Devlet, kendi insanimiza neden yardim etmiyor? Nerde o Suriyelilere yardim icin birbirleri ile yarisanlar? Neden bu aileye yardim etmiyorlar
Gurbetci-37 2 Ay Önce
Yardım edilmediğini nereden biliyorsun ki. Suriye’ler müslüman değilmi insan değilmi osmanlı değilmi. Neden yardım etmeyelim.
bir fani 2 Ay Önce
sağ elin verdiğini sol el görmemeli.